Συστατικά :
-
- 650 γρ μοσχαρίσιο κρέας (μπριζόλα στιφάδο ή παρόμοιο)
-
- 500 ml ζωμός βοείου κρέατος Wishbone
-
- 2 καρότα (κομμένα σε κύβους)
-
- 225 γρ πατάτες (κομμένες σε κύβους)
-
- 100 γρ κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
-
- 1 κλωνάρι σέλινου (κομμένο σε φέτες)
-
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη, προαιρετικά)
-
- 1 φύλλο δάφνης
-
- 2 κουταλιές της σούπας απλό λευκό αλεύρι
-
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
-
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.
-
- Σε ζεστό τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
-
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας κι άλλο ελαιόλαδο αν χρειάζεται.
-
- Προσθέστε το σκόρδο αν το χρησιμοποιήσετε και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
-
- Προσθέστε ζωμό βοδινού, τη δάφνη και το μοσχαρίσιο κρέας.
-
- Αφήστε να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας (90-120 λεπτά) και η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.
-
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι για γεύση.
-
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά και απολαμβάνουμε.