Μοσχαρίσιο στιφάδο με ζωμό βοδινού Wishbone

Συστατικά :

      • 650 γρ μοσχαρίσιο κρέας (μπριζόλα στιφάδο ή παρόμοιο)

      • 500 ml ζωμός βοείου κρέατος Wishbone

      • 2 καρότα (κομμένα σε κύβους)

      • 225 γρ πατάτες (κομμένες σε κύβους)

      • 100 γρ κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)

      • 1 κλωνάρι σέλινου (κομμένο σε φέτες)

      • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη, προαιρετικά)

      • 1 φύλλο δάφνης

      • 2 κουταλιές της σούπας απλό λευκό αλεύρι

      • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

      • Αλατοπίπερο
      •  

    Εκτέλεση:

        • Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους, το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.

        • Σε ζεστό τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

        • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας κι άλλο ελαιόλαδο αν χρειάζεται.

        • Προσθέστε το σκόρδο αν το χρησιμοποιήσετε και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.

        • Προσθέστε ζωμό βοδινού, τη δάφνη και το μοσχαρίσιο κρέας.

        • Αφήστε να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το βόειο κρέας (90-120 λεπτά) και η σάλτσα να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.

        • Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι για γεύση.

        • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά και απολαμβάνουμε.

      Hi, Visitor